илюстрация: Facebook разкриха защо спират някои функционалности на Messenger и Instagram

...
илюстрация: Facebook разкриха защо спират някои функционалности на Messenger и Instagram
Коментари Харесай

Някои функции на Messenger няма повече да работят

илюстрация: 

Фейсбук разкриха за какво стопират някои функционалности на Messenger и Instagram в Европа. Ето какви са аргументите:

Фейсбук са обект на непрекъснати следствия на регулаторите свързани с бизнес практиките на компанията. Традиционна фокуса е ориентиран към рекламната политика и метода, по който се ръководи информацията на потребителите. Само предни дни ви съобщихме, че Facebook краткотрайно деактивира някои функционалности на Messenger и Instagram в Европа.

Невъзможността на потребителите да употребяват пълноценно своите сметки в известните приложения е обвързвана с нови ограничения на Европейски Съюз. Ако виждате известия с текст " Some Features Not Available " във Facebook Instagram и Messenger е добре да знаете, че това е предизвикано от така наречен " 2002 Privacy and Electronic Communications Directive (ePrivacy Directive) ".

Директивата съществува повече от две десетилетия, само че към този момент ще бъде прилагана и към приложенията за връзка, каквито са Messenger и Instagram. Въвеждането на тези ограничения постановат прекъсване на някои функционалности, до момента в който разработчиците на Фейсбук усъвършенстват заглавия за новите законодателни разпореждания на ЕС.

За да го реализира, обаче компанията би трябвало да вкара много промени, оповестява mspoweruser и digital.bg.

Възстановяването на цялостните функционалности на приложенията е обвързвано с създаването на по-ефективен метод, който да подсигурява, че данните генерирани от тях са отделени от другите елементи на инфраструктурата на Фейсбук. Вече се работи над концепцията, само че от компанията са дали приоритет на най-важните функционалности като видео диалозите и текстовите известия.

Това са най-важните детайли от Фейсбук, Messenger и Instagram, като едвам откакто бъдат усъвършенствани ще се причисли към останалите съставни елементи oт интерфейса на приложенията. Функцията за основаване и присъединяване на анкети също нарушава новите правила за дискретност в EC. Няма да е изненадващо, в случай че този инструмент бъде изцяло спрян в Европа.

Все още не е ясно какъв брой време ще се нуждаят инженерите на Фейсбук, с цел да възстановят естествената работа на приложенията. Действията на регулаторите са предизвикани напълно от концепцията да се подсигурява сигурността на потребителите за сметка на някои функционалности в популярните .

Компанията ще продължи да осведоми потребителите за напредъка във въвеждането на еPrivacy Directive към своите услуги.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР